Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمدرضا رزاقی» روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، تعداد دانش‌آموزان دختر مدارس شاهد در دوره ابتدایی را ۸۵ هزار و ۴۷۶ نفر و  تعداد دانش آموزان پسر را ۹۲ هزار و  ۱۲۹ نفر در کل کشور عنوان کرد و افزود: در مجموع ۱۷۷ هزار و ۶۰۵ دانش‌آموز در دوره ابتدایی در مدارس شاهد تحصیل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تعداد دانش‌آموزان دختر دوره اول را نیز ۵۰ هزار و ۱۰۶ نفر و دانش‌آموزان پسر در این دوره را ۵۳ هزار و ۴۰۶ نفر اعلام کرد که در کل تعداد دانش‌آموزان دوره اول ۱۰۳ هزار و ۵۱۲ نفر است.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش مجموع دانش‌آموزان دختر و پسر دوره دوم را ۱۰۱ هزار و ۴۳ نفر اعلام کرد و گفت: ۵۳ هزار و ۳۷۴ دانش‌آموز دختر در دوره دوم و ۴۷ هزار و ۶۶۹ دانش‌آموزان پسر در این دوره تحصیل می کنند.

رزاقی درمورد مدارس شاهد توضیح داد: دو دسته دانش‌آموز اعم از طرح شاهد (فرزند شهید، آزاده و جانباز ۵۰ درصد به بالا) و دانش‌آموزان غیرشاهد در این مدارس تحصیل می‌کنند که هزینه ثبت نام دانش‌آموزان طرح شاهد از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت می‌شود.  

وی افزود: کمک سرانه دانش‌آموزان غیرشاهد توسط اولیاء دانش‌آموزان تامین می‌شود که هزینه این کمک سرانه شامل حداقل و حداکثری است. این مبلغ از طرف وزارت آموزش و پرورش به استان‌ها ابلاغ می‌شود و استان‌ها و مدارس شاهد کل کشور طبق دستورالعمل باید اقدام کنند.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: در استان ها و مناطق این مبلغ برحسب مدرسه و موقعیت جغرافیایی و بومی و فرهنگی تعیین می‌شود که هرمدرسه (تعیین کمک سرانه) چه میزان باید دریافت کند.

رزاقی همچنین گفت: به صورت محدود در استان‌ها افزایش کلاس داشته و این امربستگی به جامعه ایثارگری و داشتن فضا در مدرسه دارد. افزایش کلاس‌ها به فضای موجود برای ایجاد کلاس و تصویب ستاد مرکزی استان و اینکه آمار ایثارگری مدرسه بالا باشد، برمی‌گردد و با این وجود کلاس های جدید به صورت محدود ایجاد می‌شود.

وی درخصوص ثبت نام دانش‌آموزان عادی در این مدارس اظهارداشت: طبق دستور العمل ثبت‌نام جامعه ایثارگری هر کدام امتیازهای خود را دارد (جانبازی، رزمنده و ...) و زمانی که در مدرسه ای هیچ کدام از این اولویت‌های امتیازی وجود نداشته باشد، مدرسه با توجه به تعداد باقی مانده پذیرش، دانش آموزان عادی را ثبت نام می کند.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد:مدارس شاهد در صورت ثبت نام کردن از دانش‌آموزان سهمیه‌ای و تکمیل نشدن ظرفیت می‌توانند از دانش‌آموزان عادی ثبت‌نام کنند.

رزاقی درخصوص اضافه شدن رشته های کاردانش در مدارس شاهد تصریح کرد: ضمیمه شدن برخی رشته‌های کار دانش با هدف توسعه رشته‌های مهارتی به مدارس شاهد طرحی است که مکاتبات آن با ادارات مربوطه انجام شده و منتظر دریافت نظر و پاسخگویی از اداره مربوطه هستیم که در صورت پذیرفته شدن آن این رشته را ایجاد خواهیم کرد.

وی درمورد کلاس های پیش نیاز و مکمل برای دانش آموزان مدارس شاهد اظهارداشت: ساعت مکمل در هفته برای دوره ابتدایی و هر کلاس دو ساعت بوده و در دوره اول و دوم این زمان در هفته چهار ساعت است.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مهارت‌هایی که برای دانش‌آموزان در مقاطع مختلف در نظر گرفته می‌شود، بستگی به مدیر مدرسه با توجه به شرایط فرهنگی، محیطی و دانش‌آموزی و جغرافیای مدرسه دارد به طور مثال مدرسه‌ای در استان سیستان و بلوچستان مهارت‌هایی را نیاز دارد که در تهران یا استان‌های دیگر به آن مهارت‌ها نیازی ندارند. این مهارت‌ها متفاوت بوده و نیاز استان ها را می‌طلبد.

رزاقی درخصوص طرح پراکنده شاهد هم گفت: این طرح به دانش‌آموزانی اطلاق می‌شود که در مدرسه شاهد ثبت نام نمی‌کنند، چه در آن منطقه مدرسه شاهد وجود داشته یا نداشته باشد به طور مثال در تهران مدرسه شاهد وجود دارد اما تعدادی از دانش‌آموزان طرح شاهد (فرزند شهید، آزاده و جانباز) تمایلی به ثبت‌نام در این مدارس نداشته و به مدارس دیگر اعم ازغیرانتفاعی و دولتی رفته و در آنجا درس می خوانند.

وی ادامه داد: این دانش‌آموزان طبق ماده ۶۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و آیین نامه اجرایی آن که درخصوص تخصیص نیروی انسانی این دانش آموزان است، با توجه به آمار دانش‌آموزی هر منطقه از ۶ ساعت تا ۴۸ ساعت در هفته با توجه به آمار دانش‌آموزی نیرو به آنها تخصیص می‌دهیم.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش افزود: به ازای هر دانش‌آموز ۲ ساعت نیرو باید اختصاص داده شود. همچنین نیروها موظف هستند اطلاعات دانش‌آموزان را جمع آوری کرده و به بنیاد شهید ارائه دهند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس آموزش و پرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۵۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان

مدیر دارالاکرام شعبه خراسان رضوی در تشریح اقدامات این مؤسسه با بیان اینکه نزدیک به ۲ دهه از آغاز فعالیت دارالاکرام می‌گذرد و ما همواره تلاش کرده‌ایم شفاف و پاسخگو باشیم،می گوید:رسالت دارالاکرام توانمندسازی دانش‌آموزان بااستعداد است تا بالنده شوند و امکان کسب مهارت‌های مورد نیاز را داشته باشند،بدون آنکه کرامت انسانی آنها خدشه‌ دار شود.

مریم تقوی با اشاره به اینکه این مؤسسه در ۲۵  استان کشور با حمایت از کودکان بدون سرپرست و فاقد سرپرست مؤثر فعالیت می کند،می گوید:این خیریه در حال حاضر ۷۶۰۰ دانش آموز را با اعطای بورسیه و خدمات مددکاری،آموزشی،درمانی و معیشتی حمایت می کند.

وی ادامه می دهد:تلاش و هدف مؤسسه در سراسر کشور این است که در سال جاری علاوه بر ۷۶۰۰ دانش آموز ۱۰ هزار دانش آموز دیگر را هم زیرپوشش حمایتی خود قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه ما به دنبال راهکارهایی هستیم که علاوه بر حمایت های آموزشی ،حمایت های پرورشی،عاطفی وحمایت های مهارت آموزی را هم از افراد تحت حمایت داشته باشیم ومی گوید:شناسایی ،حمایت و نگه داشتن این بچه ها و خانواده های آنان در چرخه توسعه فردی و انسانی فرایندی تعریف و تبیین شده است که بتوانیم این کار را درسطح کشور بیشتر انجام  دهیم تا دانش آموزان در چرخه تحصسل و رشد باقی بمانند.

تقوی ادامه می دهد:این مؤسسه دراستان خراسان رضوی هم اکنون حدود ۷۰۰ دانش آموز را در شهرهای مشهد،قوچان،سبزوار و تربت جام با اعطای بورسیه تحصیلی و سایر خدمات مورد حمایت قرار داده است.

وی به فعالیت خیریه دارالاکرام در مناطق محروم دراستان های مختلف اشاره می کند و ادامه می دهد:درحادثه‌ سیل اخیر که در سیستان وبلوچستان رخ داد،دارالاکرام با حمایت نیکوکاران ایرانی خارج از کشور، اقلام مورد نیاز خانواده‌های سیل‌ زده وعضو این مؤسسه را به ارزش ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تهیه و توزیع کرد.

وی با تأکید بر اینکه این خیریه یک سازمان مردم نهاد است که از طریق کمک های مردمی و کمک های خیرین اداره می شود،می افزاید:حمایت از دانش آموزان در این خیریه براساس تحصیل و عملکرد تحصیلی،فرهنگی و ورزشی که انجام می دهند ،امتیاز می گیرند و براساس امتیازشان حقوقی تحت عنوان بورسیه  دریافت می کنند؛ یعنی مبنای دریافت بورسیه براساس تلاش و پویایی خود دانش آموزان در زمینه های مختلف انجام می شود.

وی با تأکید بر اینکه ما در این مؤسسه امیدوار هستیم و تلاش می کنیم  که روزی فرا برسد که هیچ دانش‌آموزی به علت مشکلات اقتصادی ترک تحصیل نکند و حتی در معرض آن نیز قرار نگیرد،می افزاید: دارالاکرام درصدد است از طریق آموزش درست و متناسب با استعدادهای یک دانش‌آموز، از او یک شهروند خوب بسازد. 

منبع: قدس آنلاین مهدی توحیدی

دیگر خبرها

  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • بندبازی مرگبار برای تحصیل
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان
  • یک روزنامه: سختگیری دهه 60 در مدارس در حال تکرار است/ هنوز «آینه» ممنوع است! دانش‌آموزان دوره متوسطه می‌گویند در مدرسه کیف‌هایشان را می‌گردند و مسئولان مدرسه برخوردهای خشن و توهین‌آمیز دارند
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها